Mitt i livet!

Livet är här och nu!

Livet är här och nu!

Jag vandrar längs med hamnen i vårt vackra Göteborg. Jag blickar ut över vattnet, över båtarna och himlen är så oskyldigt blå. Blommorna slår ut och sommaren står för dörren. Det känns som att livet så skört och så otroligt värdefullt. Vi lever i en så märklig tid, en pandemi som sprider sig över världen.

I mitten av mars förändras livet för oss. Gränserna stängdes och vi blev så oerhört medvetna om hur skört livet är. Planerna förändrades för oss alla, skulle jag tro. Det som vi alltid tagit för givet var inte längre självklart. Det blev stängda gränser och restriktioner och livet blev sig inte mera likt.

Viruset slår till och många golvas och blir väldigt sjuka. Människor får ta avsked av sina kära genom telefoner. Människor lämnar oss och går över i evighetens skimmer.

Rädsla blir en del av mångas vardag. Vi kan inte lämna göra mycket av det vi har brukat göra och vi kan inte heller umgås och mötas med våra nära och kära. Vi umgås i trädgårdar och på parkbänkar.

Detta är ett otroligt uppvaknande för oss. The great awakening som många av oss som är spirituella har vetat ska komma. Plötsligt ser vi bilden för hur det verkligen sker. Det är genom sjukdom, rädsla och tårar men det är också genom att vi alla får närma oss vår egen nollpunkt. Världen stannar och vi får också stanna upp. Vi får omvärdera och ur allt träder nya vanor, nya känslor och insikter. Livet är nu!

Det blir så påtagligt att det är precis just nu! För alla av oss kommer det inte att finnas ett sen. Det är som att ramla in i sin egen verklighet och förstå med all kraft att alla dessa dagar som kom och gick var livet! Det kommer inte i repris.
Vad är det som räknas? Egentligen? Jag har en känsla av att många av oss kommer omvärdera många av våra grundföreställningar och vårt sätt att förhålla oss till livet. Det viktigaste kanske i alla fall är att få vara med sina nära och kära och leva livet tillsammans?
Jag hör ytterligare en ambulans i fjärran, jag kan inte låta bli på att fundera på vem som åker med den och varför? Livet är skört.

Det är så skönt och befriande att andas hav och jag är så tacksam att jag bor i Sverige så vi får vara ute. Vi har frihet under ansvar och vi kan välja att vara ute när vi vill och vi kan också vara på de platser vi vill.

En tredjedel av jordens befolkning har suttit eller sitter instängda i karantän. Många människor över världen har fått leva i en helt annan verklighet än den vanliga under många veckor.
Allt som vi upplever nu kommer förändra dom vi är, jag är helt säker på det och vi kommer givetvis ha olika erfarenheter med oss på livets väg efter det vi gått igenom.

Jag känner en stor sorg för de som förlorar sina anhöriga nu och för de som är svårt sjuka. Mitt i all sorg så är det en viktig tid för oss att fundera på vad som verkligen är viktigt i livet och vilka val vi vill göra framåt.
I detta stora uppvaknande så är jag helt övertygad om att världen kommer förändras för alltid efter denna pandemi. Låt oss hoppas att de största förändringarna är att vi blir mer medvetna om att få vara med de vi älskar är det viktigaste. Jag önskar också att vi blir med medvetna om att Moder Jord också är skör och att vi alla behöver värna om planetens överlevnad. Kanske blir vi också mer medvetna om att tryggheten finns enbart inom oss själa inte i det vi äger, för det kan vi förlora så oerhört snabbt. Tryggheten är att vår kropp fungerar och att vi kan leva och må bra!

Det är mycket som ställs in nu, det känns som att det mesta av 2020 ställs in. Jag föreställer mig hur tacksamma vi kommer vara när allt öppnar upp igen och livet blir lätt och hoppfullt igen.

Var rädd om dig! Ta det säkra före det osäkra! Ta tillvara på varje dag!

Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *