Ett helt underbart hus att inreda! 

Sponsrat inlägg i samarbete med AZ Design

Det underbara hus vi nu bor i på deltid, The Lighthouse, ska nu också inredas med kärlek!

Huset är i två delar, som ett parhus. Vår mer privata del är oerhört lyxig med marmorgolv, granitskivor, oerhört många fönster och med ett vackert skrivtorn! Den delen är möblerad med trä och skinnmöbler och med vacker konst som harmonierar med skönheten. 

Utomhus skulle vi kunna ha parasoll som finns mängder av hos AZ design. Finns i olika färger och i olika modeller man skulle kunna använda till om man driver tex café verksamhet dvs kafemöbler. Vi som driver ovan företag funderar på att ha flera utomhus eftersom våra gäster bor i huset så kommer detta att behövas.

Inne på andra sidan, den del som är vår kursdel är det en helt annan atmosfär och skönhet. Det är den ursprungliga delen av huset, vackert bevarat som sekelskiftshus. Med den klassiska punschverandan, vedspisen, trägolvet, högt i tak och oerhört vackra fönster. 

När man tittar ut genom fönstret ser man ut över vår stora trädgård och ut över havet i Kungsbackafjorden. Det är ett väldigt vackert hus på en väldigt vacker plats. 

Vi håller nu på att inreda kursdelen och vill bevara skönheten genom att ha möbler som matchar och som också håller över tid. På helgerna är vi över tio personer som är i huset. Då vill det till att vi satsar på det som är vackert och hållbart. Därför behöver vi ha möbler till offentlig miljö.

För vårt stora kök vill vi hitta flexibla lösningar så vi kan duka upp för lagom många människor, här har vi hittat bra restaurang inredning. Det är inte en restaurang vi driver men vi är många som äter här emellanåt, då min man, Jörgen, som är kock bjuder på middag. 

Jag har en känsla för hur jag vill göra med köket och har även tittat på kafémöbler för att kunna hitta flexibla lösningar. Det finns många bra alternativ även för vår stora terass. Möblerna vi ska investera i behöver vara väldigt flexibla, då vi ibland är färre än 10 personer för att nästa helg vara uppemot 20 personer och vi vill inte ha tomma stolar som bara tar plats.

Det är ett spännande projekt att inreda vår kursdel och vårt växthus på bästa sätt. Först med möbler och sen med underbara detaljer. Jag funderar på att i sovrummen ha ett ”änglarum”, ett ”Buddharum” och ett ”Gud och Gudinnerum”.
I växthuset vil jag skapa ett tempel och min man ett orangeri, så det får bli ett tempelorangeri helt enkelt. Mer om det kommer sen!

Jag önskar dig en underbar dag!

Ljus och kärlek, 

Helena-Magdalena 

Lämna ett svar