Välkommen till andra sidan

Det är tidig morgon och jag går in till kursdelen av The Lighthouse. Det är så vackert ljus och allt är stilla och tyst. I helgen hade vi nio underbara personer på kurs och hela huset var fyllt av liv. Det är en spännande resa att starta ett holistiskt center och dagarna är fyllda av inspiration, pyssel, bokningar och planering.

Det är min man Jörgen och jag som förverkligar denna dröm tillsammans. Att vi får arbeta tillsammans med det som vi mest har erfarenheter av. För min del är det att hålla kurser inom andlig och personlig utveckling, meditationer och konsultationer. För Jörgens del är det att anordna event då han i många år har ägt restauranger av olika slag och bokat in alla artister som haft sina spelningar på ställena. Dessutom är Jörgen kock i botten så han lagar fantastisk mat till oss alla! 

Vårt hus har två delar, som ett parhus. Den ena delen är vår privata och i den andra bedriver vi kursverksamhet. Helt naturligt har vi kommit att kalla den delen för andra sidan. Vi fnissar varje gång för det är ju just där inne ”på andra sidan” som vi arbetar med ”andra sidan”, som andevärlden kallas. 

Det är magiska energier där inne. Det går inte att beskriva skillnaden mellan energierna i de olika delarna, men den är verkligen påtaglig. Inne på den andra sidan är den gamla delen av huset, sekelskiftes i vitt, med väldigt vackra fönster på punschverandan (vardagsrummet), så som det ofta ser ut i skärgården på Västkusten. När vi blickar ut genom fönstret ser vi ut över havet i Kungsbackafjorden. Vi ser båtar som kommer och går och sjöfåglar som flyger fram och tillbaks. 

Nu är vår verksamhet i gång och det känns fantastiskt att få bjuda in människor till att vara med på andra sidan, genom kurser, meditationer, musik och mantrasånger. 

Nästa helg har vi ytterligare en kurs och vi håller nu på att inreda för fullt. Det är så mysigt att springa runt här på The Lighthouse med tvätt, disk, böcker och kristaller. Att samtidigt få njuta av härliga promenader vid havet är som balsam för själen.

Vi har även ett Attefallshus på tomten som vi hyr ut veckovis. Det är människor som vi känner lite eller mycket som kommer och besöker oss. Det är spirituella människor på olika sätt och det känns underbart att dela trädgård i några dagar. 

Livet tuffar på här på The Lighthouse och detta är en sommar som vi alltid kommer att minnas. 

Jag hoppas vi möts här någongång!

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar